BEGLAZING EN REPARATIE GLASSCHADE

Beglazing en reparatie glasschade

Glas kent vele functionele toepassingen, naast doorschijnend materiaal. De laatste jaren heeft glas een sterke technologische ontwikkeling ondergaan en is het bijna overal toepasbaar. De door ons toegepaste beglazing staat bekend onder de naam floatglas of vlakglas.

De HJL Groep maakt gebruik van Hoog Rendement HR beglazing. Binnen deze beter isolerende beglazing worden de klasse-aanduidingen HR, HR+ en HR++ gehanteerd. Naarmate het glas beter isoleert, laat het minder zonnewarmte en daglicht toe. Dit is afhankelijk van het aantal lagen glas en het type coating. Bij HR-glas kaatst de warmtestraling die van binnenuit komt terug, terwijl de zonnewarmte wordt doorgelaten.

Kleurbeleving HR++ beglazing

HR++ beglazing is voorzien van een uiterst dun metaallaagje: coating. Deze coating zorgt ervoor dat de warmte beter in de verwarmde ruimte blijft dan bij enkel glas of gewoon dubbelglas. Door de coating op het glas is er een klein kleurverschil tussen HR-glas en gewoon dubbelglas.

Kleurverschillen doen zich soms ook voor tussen het HR-glas van verschillende fabrikanten. Bij het toepassen van HR-glas naast gewoon dubbelglas (dan wel gebruik van HR-glas van verschillende fabrikanten) in één gevel beoordeelt De HJL Groep vooraf het glas aan de hand van monsters.

Doets 3 - 2020

NIEUWE BEGLAZING OF GLASSCHADE

Heeft u glasschade? Wilt u graag een andere ruit laten zetten? Naast schilderwerk verzorg de vakmanschilders van de HJL Groep in Havelte regelmatig het glas zetten bij bedrijven en particulieren in Drenthe en omgeving.