SCHOORSTENEN, MUREN EN DAKEN

Onderhoud aan schoorstenen, muren en daken

Door zon, wind en neerslag hebben uw schoorsteen, muren en dak het zwaar te verduren. Met regelmatig onderhoud voorkomt u kostbare en ingrijpende reparaties of restauratiewerkzaamheden. Onze vakmensen hebben veel ervaring met (preventief) onderhoud en herstelwerkzaamheden van schoorstenen, muren en daken.

Schoorsteenonderhoud

Bij de HJL Groep in Havelte kunt u terecht voor alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden aan uw schoorsteen, zoals vegen, reparatie, impregneren en schoorsteenkapmontage. We controleren de binnenzijde maar ook de buitenzijde van uw schoorsteen.

Regelmatig uw schoorsteen en rookkanalen laten inspecteren – minstens eenmaal per jaar – voorkomt veel narigheid en hoge kosten. Vooral als u stookt met vaste of vloeibare brandstoffen als hout, kolen of olie is regelmatig onderhoud en vegen van de schoorsteen belangrijk.

Houd hier ook rekening mee bij de constructie van de schoorsteen: een goed bereikbare schoorsteen is sneller en dus goedkoper te onderhouden en te vegen.

2017-07-13 13.17.40 HDR

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een inspectie van dak, gevel of schoorsteen? We helpen u graag met een deskundig behandelingsadvies en professionele uitvoering.
bouw-verbouw-nokverhoging-05_HJL-Groep-Havelte

Onderhoud aan muren en daken

Ook voor onderhoud en reiniging van muren en daken kunt u bij de HJL Groep terecht. De vakmensen van ons schilders- en onderhoudsbedrijf hebben veel ervaring met (preventief) onderhoud en herstel van metselwerk.

Weersinvloeden (wind en neerslag) zijn de belangrijkste oorzaak van de aantasting van het metselwerk in gevels en muren. De mate waarin dit gebeurt, hangt onder meer af van de kwaliteit van het gevelmateriaal en de mate waarin de gevel blootstaat aan weersinvloeden. Aantasting kan leiden tot doorslag van vocht en scheuren in de gevel. Het voorkomen en verwijderen van uitslag en vlekken in metselwerk is specialistenwerk.