HOUTROT-RENOVATIE

Houtrot-renovatie

Bij de HJL Groep in Havelte kunt u terecht voor houtrotrenovatie. Houtrot ontstaat meestal door vocht, waardoor houtschimmels ontstaan. De ene houtsoort is daar gevoeliger voor dan de andere houtsoort. Bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud kunnen de oorzaak zijn dat kozijnen, deuren, luiken of steunbalken in uw woning, bedrijfspand of historisch pand vochtig zijn.

Om te voorkomen dat de schade in de loop der jaren weer terugkomt, onderzoeken we eerst de oorzaak van houtrot, voordat we tot herstel- en/of schilderwerkzaamheden overgaan. Soms is het voldoende om de aangetaste delen te verwijderen en de ruimte op te vullen. Voor herstel van kleine- tot middelgrote houtrotdelen maken we gebruik van Dryflex tweecomponenten elastische reparatiecompound. Als de situatie ernstiger is, dan wordt het hout (deels) vervangen en in onze werkplaats exact nagemaakt, zogenaamde deelrenovatie.

Houtrothersel en schilderwerk

Tijdens het uitvoeren van houtrotherstel en buitenschilderwerk letten we op:

• glasafdichtingen aan de binnenzijde,
• houtverbindingen aan de binnen- en buitenzijde,
• afronding scherpe kanten en hoeken,
• afdichting van naden, kieren en open verbindingen,
• ventilatie en ontluchting aan de binnen- en buitenzijde,
• profilering en afwatering aan de buitenzijde,
• verfsystemen aan de binnenzijde.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
houtrot-renovatie-onderhoud-CT-01_HJL-Groep-Havelte
houtrot-renovatie-onderhoud-CT-05_HJL-Groep-Havelte
houtrot-renovatie-onderhoud-CT-07_HJL-Groep-Havelte
houtrot-renovatie-onderhoud-CT-02_HJL-Groep-Havelte

LAST VAN HOUTROT DOOR VOCHT

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een inspectie van kozijnen, deuren en steunbalken in uw woning, historisch pand of bedrijfspand? We komen graag bij u langs voor een deskundig behandelingsadvies en een professionele uitvoering.