Schoorsteen, muren en daken

Schoorsteen onderhoud

Door regelmatig uw schoorsteen en rookkanalen te laten inspecteren – minstens eenmaal per jaar – voorkomt u veel narigheid en hoge kosten. Vooral als u stookt met vaste of vloeibare brandstoffen als hout, kolen of olie is regelmatig onderhoud en vegen van de schoorsteen is geen overbodige luxe. Houd hier ook rekening mee bij de constructie van de schoorsteen: een goed bereikbare schoorsteen is sneller en dus goedkoper te onderhouden en te vegen. Bij De HJL Groep kunt u terecht voor alle voorkomende onderhoudswerkzaamheden aan uw schoorsteen, zoals vegen, reparatie, impregneren en schoorsteenkapmontage. Behalve de binnenzijde controleren wij ook de buitenzijde.

Nieuwe haard

Wanneer een bestaande openhaard niet meer aan uw wensen voldoet, kunt u overwegen deze aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Dat kan de vuuropening zijn, maar ook vernieuwing van de schoorsteenmantel. Heeft u een bestaande schouw dan kunnen we deze voorzien van een haard interieur, zowel gas als hout gestookt.

Muren en daken

Heeft u last van een visueel hinderlijke witte uitslag op de bakstenen in uw muren en gevels? Het voorkomen en verwijderen van uitslag en vlekken in metselwerk is afhankelijk van de situatie en is specialistenwerk. De HJL Groep heeft veel ervaring met (preventief) onderhoud en herstel van metselwerk en helpt u graag met betrouwbaar behandelingsadvies en professionele uitvoering.

Weersinvloeden zijn de belangrijkste oorzaak van chemische, fysische en biologische aantasting van het metselwerk in gevels en muren. De mate waarin dit gebeurt, hangt af  onder meer af van de kwaliteit van het gevelmateriaal en de mate waarin de gevel blootstaat aan weersinvloeden (zure regen). Aantasting kan leiden tot doorslag van vocht, scheuren en tot een achteruitgang van het esthetische aanzicht van de gevel.

Ook uw pannendak (of platte dak) is continu onderhevig aan allerlei weers- en klimaatinvloeden. Door zon, wind en neerslag hebben uw schoorsteen, dak en dakgoten het zwaar te verduren. Met regelmatig onderhoud voorkomt u kostbare en ingrijpende reparatie of restauratiewerkzaamheden.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken voor een dak- of gevelinspectie? Neem contact met ons op.