VOCHTPROBLEMEN OPLOSSEN / IMPREGNEREN VAN MUREN

Impregneren, isolatie en ventilerende maatregelen

Mos, algen, zwammen en schimmels worden meestal veroorzaakt door een vochtige omgeving. Bijvoorbeeld vochtige muren, een vochtige kruipruimte, een vochtige kelder of een slecht geventileerde badkamer. Met impregneermiddelen en isolerende materialen in combinatie met eventuele ventilerende maatregelen zorgen onze vakmensen van de HJL Groep in Havelte (Drenthe) voor een duurzame oplossing van de vochtproblemen in uw woning, bedrijfspand of historisch pand.

Impregneren van gevels

Door de gevel van uw woning of bedrijfspand te impregneren, is deze jarenlang beschermd tegen doorslaand vocht, weersinvloeden en vervuiling.

Om te voorkomen dat de vochtproblemen weer terugkomen, onderzoeken we eerst de oorzaak. Denk aan een slechte waterafvoer door verkeerd gelegde of kapotte dakpannen, verstopte of lekke dakgoten of platte daken. Maar ook scheurvorming in slecht of verouderd metsel- en voegwerk of een slechte of verouderde constructie zijn oorzaken voor vochtproblemen als vochtdoorslag.

012 (Mobile)
e

Vochtdoorslag van muren

Door regelmatig onderhoud aan de gevel en tijdig reparatiewerkzaamheden uit te voeren, voorkomt u vochtdoorslag van muren. Witte doffe aanslag of kalkaanslag, zoutuitbloeiing, bladderende muurverf, afbrokkelend pleisterwerk en rotte vloerbalkkoppen zijn duidelijke tekenen van teveel vocht in muurwerk.

Vochtige en natte muren veroorzaken erg veel warmteverlies, zorgen voor een onbehaaglijk binnenklimaat en verlagen de levensduur van uw woning of bedrijfspand. Na het verwijderen van de witte aanslag adviseren we altijd om de gevel te laten impregneren

LAST VAN VOCHTPROBLEMEN IN HUIS

De HJL Groep heeft jarenlange ervaring in het oplossen van vochtproblemen. Wij adviseren u graag over een duurzame oplossing voor de vochtproblemen in uw huis, bedrijfspand of historisch pand.

Regendoorslag en vochtoverlast

In oudere woningen of bij gebruik van slechte bouwmaterialen kan regen doorslaan via de buitenmuren. Ook verkeerd gelegde verbindingen tussen binnen- en buitenspouwblad of spouwvervuiling (klodders cement of slecht aangebrachte isolatiematerialen) geven vochtdoorslag naar de binnenmuren.

Vocht onder de vloer
Vocht en kou in uw woning of bedrijfspand zorgen voor veel ongemak, zoals schimmelplekken achter meubels, een vloer die kil aanvoel of een muffe lucht in huis. Ook kan aanhoudende vocht ernstige schade veroorzaken, zoals betonrot en corrosie van de leidingen. Ernstige vochtoverlast maakt kelders onbruikbaar en veroorzaakt zwam in begane grondvloeren.

d
a

Oplossingen voor vochtproblemen

De HJL Groep streeft altijd naar een duurzame oplossing voor de vochtproblemen. Met impregneermiddelen en/of isolerende en ventilerende maatregelen kunnen we vochtproblemen meestal goed oplossen. Als er schimmels en zwammen aanwezig zijn, bestrijden we deze vooraf inclusief een curatieve behandeling.

Oplossingen zijn:
• injecteren,
• gevel- en vloerreiniging,
• vervangen van voegwerk,
• impregneren,
• constructief verlijmen,
• kruipruimte isolatie.

MEER INFORMATIE OF EEN AFSPRAAK MAKEN

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een inspectie van vochtproblemen in uw woning of bedrijfspand?
Onze vakmensen komen graag bij u langs voor een deskundig behandelingsadvies en een professionele uitvoering.